Escuchar

Resumen diario

  martes, 24/marzo/2020

Contenido en el idioma por defecto

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, s’han reunit avui a través de videoconferència per acordar una posició comuna sobre les Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat (PBAU).videocoferencia

Tant el Govern com la UIB estan d’acord que és convenient deixar per a més endavant les PBAU a causa de la situació de l’estat d’alarma i que, en aquest cas, cal situar per sobre de tot els estudiants de segon de batxillerat que s’han de presentar a les proves perquè en resultin tan poc perjudicats com sigui possible. A més, ambdues institucions consideren que aquest ajornament no ha d’implicar en cap cas modificar el districte únic.

Aquesta posició serà la que defensarà el conseller d’Educació, Universitat i Recerca a la reunió de la Conferència Sectorial d’Educació prevista per a demà dimecres amb el Ministeri i totes les altres comunitats autònomes.

Per part part, l'IFISC (UIB-CSIC) participa en l'estratègia CSIC per frenar el SARS-CoV-2. El Consell Superior d’Investigacions Científiques(CSIC) ha definit una estratègia per impulsar projectes científics per fer front a la pandèmia Covid-19. A més d'estudis de biotecnologia i nanotecnologia, en promou d’altres per conèixer els patrons de mobilitat de la pandèmia, que és el camí per frenar l'expansió del virus. L’IFISC coordina una proposta sobre l'impacte que tenen les mesures de distanciament social sobre l'expansió de l'epidèmia Covid-19 a Espanya.

A més, la Secretaria general de la UIB ha dictat una instrucció perquè els òrgans col·legiats de la Universitat de les Illes Balears duguin a terme les sessions utilitzant mitjans telemàtics, a l’efecte de garantir-ne l'activitat ordinària i extraordinària.

Missatges des de la Universitat de Jinan (Xina)

La Universitat de les Illes Balears ha rebut una carta del Rector de la Universitat de Jinan, el professor Song Xianzhong, amb la qual es mantenen acords de col·laboració, a la qual ofereix «en nom de la Universitat Jinan, el nostre agraïment sincer pel suport que ens heu manifestat i també volem expressar solidaritat envers les persones que pateixen en aquests moments difícils».

El Rector de Jinan acomiada la missiva expressant l’esperança que «sempre que mantenim la confiança, treballem junts i apliquem una bona política de prevenció i control, podrem guanyar la batalla contra l’epidèmia, basada en mesures de prevenció i control dirigides».

A la carta del Rector, s’hi afegeix el missatge d’un estudiant d’intercanvi, Chunbin Ding, que recorda els seus dies d’estada a les Illes i encoratja a tothom a protegir-se i protegir la família, i acaba amb un emotiu «Estam junts! Demà serà un altre dia!».

Reunió entre Educació i UIB per acordar una posició comuna sobre les PBAU