Escuchar

Resumen diario

  viernes, 20/marzo/2020

Contenido en el idioma por defecto

lliurament material

Les facultats d’Infermeria i Fisioteràpia, de Medicina i de Ciències de la Universitat de les Illes Balears avui han lliurat a les autoritats sanitàries recursos materials d’ús habitual en les activitats de recerca i, especialment, en les pràctiques que duen a terme en els laboratoris i sales de simulació clínica de la Universitat.

Així mateix, s’han emprès diverses iniciatives perquè els estudiants dels darrers cursos de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia i alumnat voluntari de la Facultat de Medicina puguin ajudar en tasques sanitàries i sociosanitàries.

Per altra part, el Servei de Biblioteca de la UIB i la CRUE ofereixen continguts en obert per facilitar la feina en xarxa als professors i alumnes. En concret, el Servei de Biblioteca de la UIB posa a disposició de la comunitat universitària recursos digitals que permeten accedir a contingut universitari de manera gratuïta. L’objectiu és minimitzar l’impacte del tancament de les biblioteques físiques a causa de la situació de pandèmia i donar facilitats per continuar el curs acadèmic. Des del blog creat per la Biblioteca es poden seguir les actualitzacions dels recursos i materials d’accés obert.

A més, el Centre de Tecnologies de la Informació (CTI), un dels serveis essencials a la UIB, avisa perquè els treballadors de la Universitat augmentin les precaucions contra els virus informàtics en aquest moment de teletreball.

Les setanta persones que hi treballen aquests dies fan torns presencials al campus. N’hi van tres o quatre i la resta treballen en xarxa.

El CTI fa el seguiment i monitorització d’infraestructures bàsiques VPN (Virtual Private Network), la xarxa privada virtual, que té molta més demanda del que és habitual. Dia 16 es va notar un increment molt fort de connexions de teletreball del PAS, que ha augmentat al llarg de la setmana. S’han incrementat les infraestructures per poder fer feina en xarxa: el Moodle per a teleeducació i també el servidor per a teletreball del PAS, que no era suficient.

Els treballadors del CTI preparen diàriament manuals i vídeos per fer teletreball i facilitar que aquest sistema sigui més fàcil per a tothom.

El personal de suport informàtic fa torns de matí i horabaixa i atén totes les peticions (tiquets i telèfon) d’incidències del PAS i PDI.

Carta del Rector als estudiants